یکی از دیگر سنتهای سوئدی خوردن یک ماهی ترشیده است. هرساله سومین پنجشنبه ماه آگوست افتتاحیه این سنت است. یکی از تجربیات بسیار بدبو! بله این غذا که ماهی های داخل کنسرو است به حدی بدبوست که فکر میکنید یک ماهی گندیده جلویتان گذاشتند. توصیه میشود در خارج از خانه قوطی اش باز شود که از شدت بدبویی خفه نشویم.
از قرن ۱۶ به دلیل کمبود نمک ترشاندن( مخمر کردن) مواد غذایی یکی از راههای حفاظت و نگهداری مواد غذایی شد. این ماهی ( استرومنینگ از خانواده شاه ماهی) در بهار صید میشود، در آب کم نمک به مدت شش تا هشت هفته مخمر میشود بعد در قوطی کنسرو شده و به بازار عرضه میشود. بیشتر این سنت در شمال سوئد و به صورت متداپل برگزار میشود اما در باقی نقاط هم طرفداران خودش را دارد.
نحوه خوردن سنتی این است که ماهی را تمیز میکنیم، روی نان نازک خشک و ترد کره زده، سیب زمینی پخته شده، پیاز قرمز نگینی شده و ماهی تمیز شده را قرار میدهیم( بعضی ها پنیر هم میگذارند) بعد یک لایه نان دیگر گذاشته و میل میکنیم. طعم ماهی شور و ماهی هم خام است.
به نظرم برای هوای بسیار گرم تابستانی ترکیب جالبیست( فارغ از بوی بی نهایت بد گندیده مانندش). خلاصه امشب من خیلی حرفهای طور سه عدد ساندویچ سوراسترومنینگ خوردم که به تجربه اش میارزید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر